Vuorenmaan perhe rakensi omatoimisesti

Perheen kasvaessa oman talon rakentaminen kävi ajankohtaiseksi. Odotimme kaupungin tonttiarvontaa pitkään ja se kannatti, sillä saimme juuri sen tontin minkä halusimme. Tontti oli sijainniltaan ja muodoltaan lähes täydellinen, mutta rakentaminen sille oli haastavaa.
Olin yhteydessä lähes kymmeneen eri talotoimittajaan jo ennen talon piirustusten valmistumista. Piirustukset saatuamme päätimme kilpailuttaa kolme toimittajaa, joista lopulta valitsimme Jetta-Talon. Meille tosin hinta ei loppuvaiheessa ollutkaan ratkaiseva tekijä, vaan talon laatu ja rakenne. Jetan arkkitehti kävi tontillamme ja suunnitteli sille sopivan talon meidän toiveitamme kuunnellen. Hän piti meihin jatkuvasti yhteyttä ja kaikki sujuikin hienosti puhelimitse, sähköpostilla kuin myös myyjän kautta. Päädyimme rakentamaan rinnetalon 90 cm porrastuksella ja erillisen autokatos/varaston.

Rakentamista omatoimisesti

Teimme kaikki maatyöt ja perustukset itse. Kun Jetan elementit saapuivat tontille, oli huimaa nähdä, kuinka nopeasti talo sen jälkeen nousi paikalleen. Asennus ei sujunut täysin ilman ongelmia, mutta asennusporukka ratkaisi ongelmat hienosti, eikä meille tullut lisäkustannuksia, vaikka aikataulu venyikin hieman. Huomasimme elementeissä pari pientä vikaa tai kuljetuksessa tullutta vauriota, mutta niiden korvaaminen onnistui muitta mutkitta. Kun vesikatto oli asennettu, valettiin lattia. Sen jälkeen olimme omillamme ja päivät sekä illat työn ohella vietimmekin raksalla. Maaliskuun lopussa 2014 pääsimme muuttamaan omaan kotiimme.

Huoletonta asumista, pienillä kuluilla

Olemme yllättyneet siitä, kuinka pienet sähkökulut ovat olleet – mutta siksi halusimmekin panostaa talon rakenteeseen ja myös maalämpö auttaa pitämään kulut kurissa. Ylpeinä voimme myös talon ihastelijoille kertoa, että kaikki on itse tehtyä – paitsi Jetan osuus tietenkin. Mielestämme järkevää hartiapankilla rakentamista onkin ottaa laadukkaat elementit ja tehdä muu itse. Kaiken kaikkiaan Jetan toiminta on ollut kiitettävää. Jetta-Talossa on ollut helppo ja huoleton asua. Perheemme kolmas lapsikin syntyi uuteen taloon vuoden alussa. On mahtavaa asua omassa talossa, joka on tehty juuri meille.

Yhteydenottopyyntö

Pyydän edustajaanne ottamaan yhteyttä.

Tilaa esite

Valitse esitteesi joko sähköisenä tai painettuna ja kotiin toimitettuna.

Huom! Sähköiset esitteet tulevat näkyviin näytölle tilauksen lähettämisen jälkeen ja avautuvat klikkaamalla esitteen kansikuvaa. Voit ladata esitteet omalle laitteellesi avautumisen jälkeen oikean ylänurkan lataus-painikkeesta.
  • Hidden

    Uusi lohko

  • Hidden

    Uusi lohko

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.