Talopakettien vertailu – mitä kannattaa ottaa huomioon

Talopakettien vertailu kannattaa, sillä riittävällä vaivannäöllä tässä vaiheessa voi varmistaa paitsi kokonaisedullisuuden, myös talon sopivuuden omiin tarpeisiin. Lataa oppaamme vertailun tueksi!

Lue lisää talopakettien vertailusta – Lataa maksuton talopaketin ostajan opas tästä ›

Talopaketin valinnassa on monta näkökulmaa

Omakotitalon hankkiminen talopakettina on järkevä vaihtoehto, joka tulee kustannuksiltaan muuttovalmista taloa edullisemmaksi mutta on silti huomattavasti vaivattomampi ja nopeampi tapa kodin hankkimiseen kuin pitkästä tavarasta rakentaminen.

Talopaketteja on kuitenkin Suomessakin tarjolla paljon ja eri valmistajien talopakettien vertailu voi olla hankalaa. Niiden sisällöt vaihtelevat suuresti, samoin kuin hinnatkin. Siksi varsinkin ensimmäistä omakotitaloaan suunnittelevan on vaikea tietää, miten talopaketeista pystyy valitsemaan parhaan, edullisimman ja itselle sopivimman.

Minkä talopaketin valitsemalla taloprojektin kokonaiskustannukset ovat edullisimmat? Entä tulevat asumiskustannukset, miten ne pitäisi huomioida rakentamisen kustannusten rinnalla? Millaisen talon arvo säilyy parhaiten tulevaisuudessakin? Esimerkiksi tällaisia ajatuksia talopaketin hankkija joutuu punnitsemaan mielessään miettiessään sijoituksensa kokonaiskannattavuutta.

Kustannusten lisäksi tärkeä lähtökohta ovat tietysti omat toiveet talolta. Täsmälleen itselle mieluisesta ja sopivasta talosta moni on valmis maksamaankin vähän enemmän. Silloin ratkaisevassa asemassa talopaketin valinnassa ovat talomallien muokattavuus ja mahdollisuus yksilöllisten suunnitelmien toteuttamiseen. Kannattaa kuitenkin vertailla sitä, minkä verran omien toiveiden toteuttamisesta syntyy ylimääräisiä kustannuksia eri talopakettitoimittajilla.

Talopakettia hankittaessa on hyvä ajatella kauaskantoisesti myös ekologisuuden ja energiatehokkuuden suhteen. Nykyaikaisilla teknisillä ratkaisuilla ja laadukkailla rakennusmateriaaleilla on todennäköisesti pisin elinkaari ja niistä on iloa pitkäksi aikaa.

Maksuton opas talopakettien vertailuun

Kirjoitimme talopaketeista kiinnostuneiden avuksi maksuttoman oppaan, johon keräsimme ohjeita talopaketin hankintaan. Niiden ohjaamana talopaketin valinnassa on ainakin hiukan helpompi päästä alkuun.

Talopaketin ostajan oppaasta löytyvät vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä pohjatietoja tarvitaan ennen talopakettitarjousten pyytämistä?
  • Mitkä asiat tarjouksia pyydettäessä ja vertailtaessa kannattaa huomioida?
  • Mille asioille kannattaa antaa painoarvoa talopaketin hinnan lisäksi?
  • Mitä muita kustannuksia taloprojektiin sisältyy?

Oppaan lopussa on myös muistilista talopakettien vertailun tueksi. Siihen on koottu tavallisimmat talopakettiin kuuluvat menoerät Jetta-Talon talopaketin toimitussisältöä mukaillen. 

Lataa opas käyttöösi ja kysy meiltä lisää! Palvelevat ja avuliaat myyjämme auttavat sinua mielellään kaikissa taloprojektiin liittyvissä asioissa. 

Yhteydenottopyyntö

Pyydän edustajaanne ottamaan yhteyttä.

  • Ohjaamme tiedon perusteella yhteydenoton eteenpäin.
Tilaa esite

Valitse esitteesi joko sähköisenä tai painettuna ja kotiin toimitettuna.