Edistyksellinen rakenne - Jetta-Talo

Edistyksellinen rakenne

Edistyksellinen rakenne

Suomessa on hyvin vaativat olosuhteet rakentamiselle. Neljä vuodenaikaa, jotka vaihtelevat kuuman kosteasta kuivaan pakkasilmaan sekä vuorokaudenkin sisällä tapahtuvat suuret lämpötilavaihtelut, asettavat vaatimuksia niin materiaaleille kuin toteutustavoille. Me hyödynnämme suunnittelussa uusimpia tutkimuksia ja parasta tietoa. Näin voimme rakentaa edistyksellisiä koteja, jotka kestävät Suomen ilmastossa erinomaisesti ja tarjoavat puitteet mukavalle asumiselle ympäri vuoden.

ThermoJetta-rakenneratkaisumme eristää lämpöä erityisen hyvin ja sen ansiosta Jetta-kodit ovat energia- ja kustannustehokkaita. Lisäksi rakenne varmistaa kosteusteknisen toimivuuden. Oma Jetta-edustajasi auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaan talotekniikan, kuten lämmityksen ja ilmanvaihdon.

 

”Mikä koti sopii perheellesi tänään? Entä huomenna?
Eri elämänvaiheet vaativat valitsemaltasi talomallilta paljon. Me voimme auttaa.”

- Aleksi Kinnunen Suunnittelupäällikkö Saammeko auttaa?

Thermo-Jetta

ThermoJetta on Jetta-Taloissa käytettävä seinärakenne, joka mahdollistaa matalaenergia- ja passiivirakentamisen. Rakenne on energiatehokas, ilmatiivis ja kosteusteknisesti erinomainen, jonka vuoksi rakenteet toimivat ja kestävät vaativissa ilmasto-olosuhteissa, eivätkä homehdu.

Rakenteen edut
– Kapeampi runkosyvyys paremmalla energiatehokkuudella
– Matalaenergia- ja passiivienergiaratkaisu samalla perusrungolla
– Minimoi ilmavuodot
– Tehokkaampi höyrynsulku
– Läpivientikohtien helpompi ja varmempi tiivistys

 

  1. Thermokerros. Erittäin hyvin lämpöä eristävä polyuretaanikerros on tehokas höyrynsulku, katkaisee kylmäsillat ja mahdollistaa erittäin hyvän ilmatiiveyden liitoskohdissa. (Matalaenergiarakenteessa 40 mm ja passiivirakenteessa 100 mm).
  2. Sähköistys kulkee sille erikseen varatussa välitilassa heti verhouslevyn takana, höyrynsulkua rikkomatta.
  3. Saumakohdat nurkissa ovat porrastettuja. Saumavilla uretaanivaahto viimeistelee lämpimän ja vedottoman nurkkaratkaisun.
  4. Alapohjaliitoksessa thermokerros liittyy alapohjaeristeeseen muodostaen yhtenäisen ja vedottoman liitoskohdan.
  5. Kantava runko ja lämmineristys (175 mm).
  6. Tuulensuojana on hyvin kosteutta läpäisevä ja tehokkaasti tuulikuormaa ehkäisevä tuulensuojakipsilevy (9 mm).
  7. Tuuletusrako tuulensuojan ja ulkoverhouksen välissä luo vapaan ilmankierron suojaten rakenteita ylimääräiseltä kosteudelta.

– Parempi kosteustekninen toimivuus Suomen ilmasto-olosuhteissa
– Välitila sähköjohdoille -> helpottaa sähkötöitä, ehjä höyrynsulku, ei vuotoilmaa
– Rakennus nopeasti lämmitysvalmis
– Kylmäsiltojen tehokas katkaisu
– Paremmat liitoskohdat ylä- ja alapohjassa sekä nurkissa

 

ThermoJetta-rakenne

Posi-Palkki

Posi-Palkki on Jetta-taloissa käytettävä kustannustehokas välipohjaratkaisu, jonka rakenteessa yhdistyvät puun keveys ja teräksen lujuus. Palkin rakenne mahdollistaa talotekniikan asentamisen nopeasti ja helposti, sillä LVI-putkilinjat sekä johdot kulkevat rakenteen sisällä.

Sisustukseen ei tarvitse tehdä kömpelön näköisiä kotelointeja, sillä lattiarakenteen ollessa avoin, putkistot voidaan kuljettaa sen sisällä vapaasti. Posi-Palkki soveltuukin erinomaisestii lattialämmityskohteisiin ja päälle tuleva tasoitevalu parantaa laadukkaan lattiarakenteen akustisia ominaisuuksia entisestään.

Energiatehokkuus

Matalaenergia- ja passiivitalossa lämmitysenergian kulutus on tavanomaista pienempää. Kaikki tai lähes kaikki tarvittava lämpöenergia saadaan aikaan aurinkoenergiaa sekä rakennuksen käytön aiheuttamaa lämpöä hyödyntämällä. Tämä näkyy huomattavina säästöinä lämmityskuluissa sekä ekologisena asumisena.

Rakenteen lämpöhäviöt ovat niin vähäiset, että tarvittava lämmöntuotto voidaan optimoida helposti pienin kustannuksin ja lämpöenergiaa saadaan myös rakennuksen käytön aiheuttamaa lämpöä hyödyntämällä.

Matalaenergia ja passiivirakenteen edut
– Lämmöntuotto voidaan optimoida edullisemmaksi.
Kun lämmitysenergiaa kuluu vähemmän, ei tarvitse välttämättä investoida vähemmän energiaa kuluttaviin lämmitysratkaisuihin. Esimerkiksi maalämpö on energiatehokas lämmitysmuoto, mutta vaatii ison investoinnin. Sähkön käyttö taas ei vaadi suurta investointia, mutta käyttökustannukset ovat korkeammat.
– Säästää luontoa.
– Viihtyisämpää asumista. Ei vedon tunnetta ja tasainen lämpö kautta talon.

Ilmatiiveys

ThermoJetta rakenne takaa talolle < 1,0 ilmatiiveysluvun. Kun talossa on hyvä ilmatiiveys, kosteus ei pääse rakenteisiin, vaan poistuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Näin säästyy myös lämpöenergiaa. Jokaiselle sisustusvalmistoimituksellemme tehdään tiiveysmittaus, joka takaa, että sinun kotisi on energiatehokas

 

Kuvaajissa on eri talotehtaiden tai rakennusliikkeiden ilmanvuotolukujen keskiarvot ja keskihajonnat. Järjestys on keskiarvon ja lisätyn keskihajonnan mukaan.

Jetta-Talon asennus

Jetta-Talo tarjoaa aina oman asennuksen. Asennuksesta huolehtii oma asennusorganisaatiomme, joka tuntee tuotteen perinpohjaisesti. Jetta-Talo rakennetaan suurelementtiseinistä, eli sen rakenneosat ovat valmiina. Tämä helpottaa sinun urakkaasi, sillä rakentaminen on nopeampaa. Kotisi ulkorakenteet pystytetään muutamassa päivässä, jonka jälkeen voit jatkaa sisäosien rakentamista säältä suojassa. Olosuhteista riippuen asennuksessa kestää kokonaisuudessaan 2 – 14 päivää ja tuona aikana asentajamme työskentelevät vain sinun kotisi parissa. Kotisi asennuslaajuus voidaan aina räätälöidä tarpeitasi vastaavaksi.

Sisätiloissa valmistetut ja lastatut suurelementit saavat ensikosketuksen ulkoilmaan vasta työmaalla. Elementit asennetaan suoraan valmiiden perustusten päälle ja asennus täyttää tarkat laatukriteerit. Inspecta onkin myöntänyt sekä asennukselle että asentajillemme laatusertifikaatin, joka takaa asentajien ammattitaidon ja laadukkaan asennuksen. Koulutamme asentajiamme jatkuvasti varmistaaksemme parhaan mahdollisen lopputuloksen asennustyöllemme.