Jetta-Talon puutalopaketti on ekologinen tapa rakentaa

Taimesta taloksi - valmistettu lähimetsien puusta

Puu rakennusaineena on luja, lämpöä varaava, uusiutuva ja luonnonmukainen materiaali, jonka jalostaminen rakennusmateriaaliksi kuluttaa vähän luonnonvaroja. Lähellä tuotetun, kotimaisen, viereisellä sahalla jalostetun  puumateriaalin ekologinen selkäreppu on pieni ja näin Jetta-Talon talopaketit ovat kaikki jo lähtökohtaisesti kestävän kehityksen koteja. Rakennusta purettaessa puu on täysin kierrätettävissä ja käytettävissä mm. energiantuotannossa – vähentäen näin osaltaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Puusta valmistettujen Jetta-kotien tarina alkaa lähiseuduilta kaadetuista puista, jotka kuljetetaan sahalle. Jetta-Talon tytäryhtiö JET-Puu Oy sahaa puut ja sieltä matka jatkuu samalla tontilla sijaitsevalle Jetta-Talolle. Matka on lyhyt, eikä kuljetukseen tuhlata turhaan aikaa ja energiaa. Tuotannossa valmistetaan talopaketit, yksilölliset Jetta-kodit suunnittelijoidemme viimeistelemien teknisten kuvien mukaan. Talojen valmistuksessa syntyvä hukkamateriaali kierrätetään asianmukaisesti.

Kotimainen puutalo on hiilinielu​

Metsä sitoo tehokkaasti hiiltä. Puusta valmistettu talo jatkaa hiilen sitomista hidastaen näin ilmastonmuutosta. Mitä pidempään talo on pystyssä, sitä pidempään se myös sitoo hiiltä. Jokainen talon puukuutio sitoo noin tonnin hiilidioksidia, joka on poissa ilmakehästä. Puusta valmistettu omakotitalo sitoo hiiltä keskimäärin perheen kymmenen vuoden autoilun tai kymmenen etelänloman verran.

Puun jalostaminen sahatavaraksi vie vähemmän energiaa kuin esim. sellun valmistaminen. Jetta-Talo on laadukas, pitkäikäinen tuote, joka säilyy tuleville sukupolville. Puutalon rakentaminen on ilmastoteko.

Tee ekoteko - rakenna puusta​

JET-Puu Oy huomioi ympäristön ekologiset arvot raaka-aineen hankinnassa, tuotteen valmistuksessa ja tuotteiden toimituksissa loppukäyttäjille. Raaka-aine hankitaan toimittajilta, joilla on sertifioitu puun alkuperäisketjun seurantajärjestelmä PEFC.
JET-Puu Oy sitoutuu toiminnassaan noudattamaan puun alkuperäketjustandardin vaatimuksia sekä ILO:n julkistuksen työelämän perusperiaatteita ja oikeuksia.

Jetta-Talon talopakettien hiilensitominen alkaa näin ollen jo viereisellä JET-Puun sahalla. Lähimetsien puut siirtyvät talotehtaalle kestävän kehityksen mukaisesti, mahdollisimman pienillä logistisilla päästöillä ja kustannuksilla.

Yhteydenottopyyntö

Pyydän edustajaanne ottamaan yhteyttä.

Tilaa esite

Valitse esitteesi joko sähköisenä tai painettuna ja kotiin toimitettuna.

Huom! Sähköiset esitteet tulevat näkyviin näytölle tilauksen lähettämisen jälkeen ja avautuvat klikkaamalla esitteen kansikuvaa. Voit ladata esitteet omalle laitteellesi avautumisen jälkeen oikean ylänurkan lataus-painikkeesta.
  • Hidden

    Uusi lohko

  • Hidden

    Uusi lohko

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.