Energiatehokas ja ekologinen

Suomalaisesta puusta valmistettu omakotitalo

Me Jetta-Talolla haluamme valmistaa laadukkaita, turvallisia, energiatehokkaita ja ekologisia puutaloja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.

Siksi olemme valinneet rakennusmateriaaliksemme puun.

Puu on luja, lämpöä varaava, uusiutuva ja luonnonmukainen materiaali, josta voidaan rakentaa viihtyisiä, kestäviä ja terveellisiä koteja. Puun jalostaminen rakennusmateriaaliksi on erittäin resurssitehokasta, ja se synnyttää vain vähän ilmastopäästöjä.

Mikä parasta, puu pystyy sitomaan itseensä hiiltä koko elinkaarensa ajan ja toimii näin ilmastonmuutosta hidastavana hiilinieluna. On arvioitu, että puusta valmistettu omakotitalo sitoo hiiltä keskimäärin saman verran kuin hiilidioksidia vapautuu perheen kymmenen vuoden autoilusta tai kymmenestä lomamatkasta etelään.

Käytämme talopakettien rakennusmateriaalina suomalaista puuta.
Thermo-Jetta-rakenne on energiatehokas

Energiatehokas puurakenne

Energiatehokkuus on merkittävä tekijä niin kodin asumismukavuuden ja -kustannusten kuin asumisen synnyttämien päästöjenkin näkökulmasta. Siksi olemme kiinnittäneet erityisen suurta huomiota Jetta-kotien rakenteeseen.

Olemme kehittäneet Suomen voimakkaasti vaihteleviin ilmasto-olosuhteisiin soveltuvan Thermo-Jetta-ulkoseinärakenteen. Se eristää lämpöä erityisen hyvin ja tekee Jetta-kodissa asumisesta energia- ja kustannustehokasta.

Ainutlaatuisen Thermo-Jetta-rakenteen ansiosta kodin sisäilma on tasalämpöinen, terveellinen ja raikas kaikkina vuodenaikoina. Laadukkaasti suunniteltu ja toteutettu rakenne varmistaa vedottomuuden, eristää hyvin ääntä, pienentää kosteusriskiä ja parantaa paloturvallisuutta. Tiivis rakenne pitää myös ulkoilmassa olevat mikrobit, pölyn ja erilaiset hajut sekä maaperästä nousevan radonin talon ulkopuolella.

Thermo-Jetta-rakenne mahdollistaa matalaenergia- ja passiivirakentamisen

Thermo-Jetta-ulkoseinärakenne on suunniteltu Suomen vaihteleviin ilmasto-olosuhteisiin. Se on energiatehokas, ilmatiivis, kosteusteknisesti erinomainen ja homehtumaton. Thermo-Jetta-rakenteen avulla Jetta-kodista voidaan rakentaa matalaenergia- tai passiivitalo.

 

Thermo-Jetta rakenteessa on lukuisia etuja

 • kapeampi seinärakenne ja parempi energiatehokkuus
 • matalaenergia- ja passiivienergiaratkaisu onnistuvat samalla perusrungolla
 • ilmavuodot minimoitu
 • tehokkaampi höyrynsulku
 • läpivientien helpompi ja varmempi tiivistys
 • parempi kosteustekninen toimivuus Suomen ilmasto-olosuhteissa
 • oma välitila sähköjohdoille; sähkötyöt helpottuvat, höyrynsulku pysyy eheänä, ei vuotoilmaa
 • rakennus nopeasti lämmitysvalmis
 • kylmäsiltojen tehokas katkaisu
 • paremmat liitoskohdat ylä- ja alapohjassa sekä nurkissa.

Jetta-Talo on tiiveydeltään markkinoiden paras

Jetta-Talon rakentamisessa ja pystytyksessä kiinnitetään erityistä huomiota talon tiiveyteen. Tätä kautta talomme ovat energiatehokkaita, mukavia ja turvallisia. Vertia Oy:n tekemässä tutkimuksessa aikavälillä 1.1.2019–31.3.2022 mitattiin Suomessa satoja talotehtaiden toteuttamia taloja. Saamamme todistus Jetta-Talojen ilmatiiveydestä alkaa juhlallisesti:
Tekemiemme ilmatiiveysmittausten perusteella Jetta-talojen rakenteellinen ilmatiiveys (ilmanvuotoluku qE50 / q50) on toimialaansa nähden alan paras.
Tutkimuksessa levyvalmiiden Jetta-Talojen ilmatiiveyden keskiarvo oli 0,54 m3/hm2, kun alan keskiarvo oli 1,04 m3/hm2. Muuttovalmiiden talotehtaiden vertailussa 1.4.2021–31.3.2022 Jetta-Talo sijoittui ensimmäiseksi tuloksella 0,51 m3/hm2.
Ekologinen ja markkinoiden ilmatiivein talopaketti. Jetta-Talon Ilmavuotoluku q50 = 0,51.
Vuonna 1976 perustettu JET-Puu Oy on Jetta-Taloja valmistavan konsernin puunjalostuslaitos.

Jetta-Talo puutalopaketti syntyy lähimetsien puusta

Käytämme Jetta-kotien rakentamiseen vain kotimaista, lähellä tehdastamme kasvanutta PEFC-sertifioitua puuta. Olemme minimoineet puun kuljetusmatkat, sillä puuraaka-aine jalostetaan sahatavaraksi oman tytäryhtiömme JET-Puun sahalla, aivan talotehtaamme vieressä. Jetta-kotien tuotannossa hyödynnämme puumateriaalin erittäin tarkasti. Näin voimme säästää luonnonvaroja ja pystymme pitämään talopakettiemme hinnat sopuisina.

Hirsirakentamista pidetään yleisesti ympäristön kannalta parhaana tapana tuottaa omakotitalo. Suomalaisesta puusta rakennettu Jetta-koti on kuitenkin lähes joka suhteessa vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempi ratkaisu ekologisen kodin rakentamiseen. Jetta-kodin valinta on merkittävä ekoteko ja investointi ympäristön hyvinvointiin.

Tällainen on Thermo-Jetta-rakenne:

 • Thermokerros: erittäin hyvin lämpöä eristävä polyuretaanikerros on myös tehokas höyrynsulku. Se katkaisee kylmäsillat ja mahdollistaa erittäin hyvän ilmatiiveyden liitoskohdissa. Matalaenergiarakenteessa kerrosvahvuus on 40 mm ja passiivirakenteessa 100 mm.
 • Sähköistys kulkee sille erikseen varatussa välitilassa heti verhouslevyn takana, höyrynsulkua rikkomatta.
 • Saumakohdat nurkissa ovat porrastettuja. Saumavilla ja uretaanivaahto viimeistelevät lämpimän ja vedottoman nurkkaratkaisun.
 • Alapohjaliitoksessa thermo-kerros liittyy alapohjaeristeeseen muodostaen yhtenäisen ja vedottoman liitoskohdan.
 • Kantava runko ja lämmöneristys (175 mm).
 • Tuulensuojana on hyvin kosteutta läpäisevä ja tehokkaasti tuulikuormaa ehkäisevä tuulensuojakipsilevy (9 mm).
 • Tuuletusrako tuulensuojan ja ulkoverhouksen välissä luo vapaan ilmankierron suojaten rakenteita ylimääräiseltä kosteudelta.

Lataa esite ja tutustu talomallistoon!

Yhteydenottopyyntö

Pyydän edustajaanne ottamaan yhteyttä.

 • Ohjaamme tiedon perusteella yhteydenoton eteenpäin.
Tilaa esite

Valitse esitteesi joko sähköisenä tai painettuna ja kotiin toimitettuna.